Loading...

Groene stroom Rijkevoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Rijkevoort vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Rijkevoort en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Rijkevoort

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijkevoort vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Rijkevoort vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen naar Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, water, zon, bodem, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Gersloot vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Rijkevoort

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Boxmeer.

groene-stroom-rijkevoort

Een energieneutrale woning in Rijkevoort rond december 2022

Op deze pagina lees je belangrijke details over groene stroom Rijkevoort. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rijkevoort is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het leverancier. Maar, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende cv-ketel (van Remeha, Vaillant, AWB, Intergas of Nefit) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Rijkevoort vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Tevens verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen €4500 tot +/- €7000. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Babyloniënbroek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral organisaties als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Op basis van je postcode achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Rijkevoort aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige contract beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Rijkevoort een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check ontdek je moeiteloos welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Rijkevoort vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.