Loading...

Groene stroom Zuid-Holland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Zuid-Holland vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zuid-Holland of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zuid-Holland

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuid-Holland vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Zuid-Holland vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, petroleum, steenkool (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nieuwleusen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Zuid-Holland

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zuid-Holland.

groene-stroom-zuid-holland

Een energieneutrale woning in Zuid-Holland rond december 2023

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Zuid-Holland. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuid-Holland is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Niettemin, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas) verbannen. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zuid-Holland is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Tevens beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De prijs ligt in de range tussen de €4200 t/m €7400. Met behulp van de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Herten afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties zoals Eneco, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen check je à la minute welke groene stroom aanbieders in Zuid-Holland voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis opzeggen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Zuid-Holland fors lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen tref je bijgaand de meest populaire contracten. Info: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check check je moeiteloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Zuid-Holland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.