Loading...

Groene stroom Oudemolen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door de duurzame energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oudemolen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oudemolen en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oudemolen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudemolen vergelijken (november 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Oudemolen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Anode Energie voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, aarde, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, petroleum, kolen (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Elp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oudemolen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-oudemolen

Een energieneutrale woning in Oudemolen rond november 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je praktische informatie over groene stroom Oudemolen. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudemolen wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energieleverancier. Evengoed, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of AWB) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oudemolen kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarnaast minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De investering ligt tussen de €3700 – €7100. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Zuid-Holland afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen als Qurrent, Van de Bron, Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Oudemolen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Oudemolen fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer families die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten ontdek je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check zie je spoedig welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Oudemolen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.