Loading...

Groene stroom Mensingeweer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Door de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Mensingeweer vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Mensingeweer of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Mensingeweer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Mensingeweer vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Mensingeweer vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Huismerk Energie groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bio, water, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Boornzwaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Mensingeweer

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-mensingeweer

Een energieneutrale woning in Mensingeweer rond december 2022

Aan de hand van onze website lees je praktische informatie over groene stroom Mensingeweer. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mensingeweer zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het energieleverancier. Evenwel, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, AWB, Intergas, Remeha of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Mensingeweer is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energienota. De investering schommelt tussen €3900 tot +/- €6900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Vogelwaarde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke partijen zoals Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Mensingeweer aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jullie huidige contract beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Mensingeweer een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel families die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten bekijk je hieronder enkele contracten. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker achterhaal je binnen no-time welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Mensingeweer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.