Loading...

Groene stroom Vogelwaarde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Vogelwaarde vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Vogelwaarde en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Vogelwaarde

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Vogelwaarde vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Vogelwaarde vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie-aanbieder Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Landerum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Vogelwaarde

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-vogelwaarde

Een energieneutrale woning in Vogelwaarde rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je alle uitleg over groene stroom Vogelwaarde. Interessant, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vogelwaarde zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Onder andere let op het energielabel” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Desondanks, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Remeha, Vaillant of Atag) verbannen. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de buitenlucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je woning en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vogelwaarde is duur. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt tussen de €3300 tot €7300. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Elkenrade afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Vogelwaarde voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: jullie actuele pakket annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Vogelwaarde flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten tref je bijgaand de meest populaire abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker zie je snel welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Vogelwaarde vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.