Loading...

Groene stroom Witharen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene energie check kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Witharen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Witharen of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Witharen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Witharen vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Witharen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bio, water, wind, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, aardolie, kolen (vuile stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Mensingeweer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Witharen

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Ommen.

groene-stroom-witharen

Een energieneutrale woning in Witharen rond november 2023

Op basis van deze pagina ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Witharen. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Witharen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. O.a. “meer truien en dekens gebruiken” en radiatorfolie gebruiken. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Daarentegen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, AWB, Remeha of Nefit) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Witharen is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energiekosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3800 t/m €7800. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Gulpen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Pure Energie, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Witharen operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je lopende abonnement stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Witharen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten vind je hierna vaak bestelde energiecontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker check je meteen welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Witharen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.