Loading...

Groene stroom Gulpen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van schone, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Gulpen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Gulpen en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Gulpen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gulpen vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vind je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Gulpen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals water, bio, zon, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Vogelwaarde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Gulpen

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-gulpen

Een energieneutrale woning in Gulpen rond december 2023

Aan de hand van deze website lees je alle uitleg over groene stroom Gulpen. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gulpen wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zet de koelkast precies waterpas. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Maar, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Vaillant, AWB of Intergas) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Gulpen kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energierekening. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3500 – €6600. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oudebildtzijl afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name organisaties zoals Pure Energie, Eneco, Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Gulpen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jullie actuele abonnement beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Gulpen aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die hierom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen tref je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vergelijk je zonder problemen welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Gulpen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.