Loading...

Groene stroom Poortugaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Poortugaal vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Poortugaal of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Poortugaal

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Poortugaal vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Poortugaal vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: NLE voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Fluitenberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Poortugaal

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Albrandswaard.

groene-stroom-poortugaal

Een energieneutrale woning in Poortugaal rond juli 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle informatie over groene stroom Poortugaal. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Poortugaal is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “nemen van ledverlichting” en niet een te grote pan gebruiken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Vaillant, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Poortugaal is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De prijs ligt in de range tussen de €4200 tot €7000. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Amerongen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers zoals Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode lees je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Poortugaal beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: het huidige levering ontbinden en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Je nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Poortugaal sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten tref je bijgaand enkele stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je probleemloos welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Poortugaal vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.