Loading...

Groene stroom Fluitenberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend schoner dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun je rap alle groene energieleveranciers in Fluitenberg vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Fluitenberg en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Fluitenberg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Fluitenberg vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidies en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Fluitenberg vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: opzeggen Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, aarde, zon, bodem, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Tjerkwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Fluitenberg

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hoogeveen.

groene-stroom-fluitenberg

Een energieneutrale woning in Fluitenberg rond mei 2024

D.m.v. deze webpagina detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Fluitenberg. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Fluitenberg wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere neem een waterbespaarder” en zet de koelkast precies waterpas. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Evenwel, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Fluitenberg is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3800 tot +/- €7300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nunhem afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer je rap welke groene stroom aanbieders in Fluitenberg actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: het actuele contract annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jouw volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Fluitenberg aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten tref je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker ontdek je probleemloos welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Fluitenberg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.