Loading...

Groene stroom Tjerkwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Tjerkwerd vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Tjerkwerd en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Tjerkwerd

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Tjerkwerd vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna ontdek je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Tjerkwerd vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Jislum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Tjerkwerd

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-tjerkwerd

Een energieneutrale woning in Tjerkwerd rond december 2023

Via deze website check je alle info over groene stroom Tjerkwerd. Alleen, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tjerkwerd is een wens van vele. Zo’n woning verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra stabiliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” cv-ketel (van Vaillant, AWB, Nefit, Remeha of Atag) verboden. De huidige cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tjerkwerd is kostbaar. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Daarnaast verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen de €3400 t/m €6000. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Diemen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Tjerkwerd voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je actuele contract ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Tjerkwerd flink lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen ontdek je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check bekijk je meteen welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Tjerkwerd vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.