Loading...

Groene stroom Vlodrop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Vlodrop vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Vlodrop of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Vlodrop

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vlodrop vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Vlodrop vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie-aanbieder Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Lageland vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Vlodrop

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Roerdalen.

groene-stroom-vlodrop

Een energieneutrale woning in Vlodrop rond december 2023

Via Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide details over groene stroom Vlodrop. Maar, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vlodrop wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “apparaten uitschakelen” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij jullie energiemaatschappij. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, AWB, Remeha, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vlodrop is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs ligt zo tussen de €2500 t/m €6900. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Eldersloo afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke organisaties als Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken detecteer jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Vlodrop voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: jullie huidige contract annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Vlodrop sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten tref je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Vlodrop vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.