Loading...

Groene stroom Eldersloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Eldersloo vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Eldersloo en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Eldersloo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eldersloo vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Eldersloo vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, wind, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Strijen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Eldersloo

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-eldersloo

Een energieneutrale woning in Eldersloo rond september 2022

Op deze webpagina vergelijk je handige toelichting op groene stroom Eldersloo. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eldersloo is een wens van vele. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij jouw aanbieder. Niettemin, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Atag, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Eldersloo is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. De totaalprijs ligt zo tussen de €2700 en €7700. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nieuwerkerk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral partijen zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Eldersloo actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je bestaande levering ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Eldersloo flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen vergelijk je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker zie je ogenblikkelijk welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Eldersloo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.