Loading...

Groene stroom Sijbrandahuis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Sijbrandahuis vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Sijbrandahuis en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sijbrandahuis

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Sijbrandahuis vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Direct groene stroom in Sijbrandahuis vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie via Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, bodem, aarde, wind, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Heelweg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Sijbrandahuis

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-sijbrandahuis

Een energieneutrale woning in Sijbrandahuis rond mei 2024

Door middel van onze website check je nuttige toelichting op groene stroom Sijbrandahuis. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sijbrandahuis is onderwerp van gesprek. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je leverancier. Daarentegen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Sijbrandahuis kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Daarbij beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3300 t/m €7900. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Bolsward afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral leveranciers als Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Sijbrandahuis beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: jullie actuele contract opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Sijbrandahuis een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder enkele energiecontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check detecteer je probleemloos welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Sijbrandahuis vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.