Loading...

Groene stroom Heelweg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Heelweg vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Heelweg of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Heelweg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Heelweg vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna check je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Heelweg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Energiedirect.nl contract juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, water, wind, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, kolen, petroleum (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Warten vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Heelweg

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-heelweg

Een energieneutrale woning in Heelweg rond juli 2024

Door middel van onze website check je nuttige details over groene stroom Heelweg. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heelweg wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij een energiebedrijf. Evengoed, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor de verwarming van je woning en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Heelweg vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De prijs varieert tussen €2900 t/m €6900. Mede door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Poortugaal afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref je spoedig welke groene stroom aanbieders in Heelweg operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Heelweg sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je onderstaand veel gekozen abonnementen. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker detecteer je spoedig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Heelweg vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor elektriciteit en gas.