Loading...

Groene stroom Warten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieubewuste, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Warten vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Warten en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Warten

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Warten vergelijken (november 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Warten vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, zon, wind, bodem, water zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Lierop vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Warten

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-warten

Een energieneutrale woning in Warten rond november 2023

Middels deze website bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Warten. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Warten is een wens van vele. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij je leverancier. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Warten is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Overigens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4400 en €7500. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Fluitenberg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name aanbieders als Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Warten aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: het actuele verbintenis opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Warten fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer klanten die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten vind je bijgaand toonaangevende abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je binnen no-time welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Warten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor elektra en gas.