Loading...

Groene stroom Lierop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Lierop vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Lierop en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Lierop

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lierop vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Lierop vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Innova Energie actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie, aardwarmte, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Balgoij vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lierop

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Someren.

groene-stroom-lierop

Een energieneutrale woning in Lierop rond december 2023

Aan de hand van deze pagina detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Lierop. Alleen, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lierop wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een aanbieder. Desondanks, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Atag, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie woning en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lierop is prijzig. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. Het tarief ligt tussen de €3300 t/m €7000. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Tjerkwerd afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in Lierop beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: je bestaande contract beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Lierop flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten ontdek je bijgaand veel gekozen abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vind je vlug welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Lierop vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.