Loading...

Groene stroom Jellum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Jellum vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Jellum of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Jellum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Jellum vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna check je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Jellum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Opties zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Liander variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, aardgas, petroleum (vuile elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Zevenbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Jellum

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-jellum

Een energieneutrale woning in Jellum rond juni 2024

Aan de hand van deze website detecteer je uitgebreide details over groene stroom Jellum. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jellum wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Jellum kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen €4500 en €7700. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Sijbrandahuis afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Jellum voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het actuele verbintenis beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. De volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Jellum flink lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel families die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten tref je hieronder enkele contracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check ontdek je eenvoudig welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Jellum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.