Loading...

Groene stroom Zevenbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Zevenbergen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Zevenbergen of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zevenbergen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zevenbergen vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Zevenbergen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk direct Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, water, wind, aarde, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Nederhemert vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zevenbergen

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-zevenbergen

Een energieneutrale woning in Zevenbergen rond december 2023

Op basis van deze webpagina ontdek je alle toelichting op groene stroom Zevenbergen. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zevenbergen is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en een modulerende thermostaat gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Evengoed, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zevenbergen is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. Het tarief ligt in de range tussen de €3300 – €7300. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Heelweg afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name leveranciers zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal je vlug welke groene stroom aanbieders in Zevenbergen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele pakket annulerenen daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Zevenbergen fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je vandaag nog welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Zevenbergen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.