Loading...

Groene stroom Nederhemert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, stabiele bronnen als wind, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Nederhemert vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Nederhemert en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nederhemert

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nederhemert vergelijken (februari 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Nederhemert vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Coteq Netbeheer abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals water, bodem, wind, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Lees nu verder over groene energie Bunde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Nederhemert

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-nederhemert

Een energieneutrale woning in Nederhemert rond februari 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je praktische details over groene stroom Nederhemert. Interessant, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nederhemert wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. O.a. “kouder douchen” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij een maatschappij. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Atag, Remeha, Vaillant of AWB) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nederhemert kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €4300 tot €7700. Via de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Warten afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Pure Energie, Qurrent, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Nederhemert actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie actuele levering annulerenen natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Nederhemert fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel families die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten ontdek je onderstaand vaak bestelde stroompakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker achterhaal je probleemloos welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Nederhemert vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.