Loading...

Groene stroom Bunde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kun je rap alle groene energieleveranciers in Bunde vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Bunde of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Bunde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bunde vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Bunde vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per postcode in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Dat kan zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Rijswijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Bunde

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Meerssen.

groene-stroom-bunde

Een energieneutrale woning in Bunde rond december 2023

Op deze pagina ontdek je uitgebreide info over groene stroom Bunde. Echter, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bunde wint aan interesse. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “nemen van ledverlichting” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende verwarmingsketel (als Vaillant, AWB, Atag, Nefit of Intergas) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bunde kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €3200 t/m €6100. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Lierop afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Juist aanbieders zoals Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Bunde aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: je actuele pakket ontbinden en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Bunde fors lager dan de beginperiode. We horen van veel gezinnen op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse abonnementen tref je in het overzicht hieronder veel gekozen contracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je à la minute welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Bunde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektra en gas.