Loading...

Groene stroom Naarden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Naarden vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Naarden en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Naarden

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Naarden vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend detecteer je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Naarden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Onder andere het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Endinet Groep abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Buinerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Naarden

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische materialen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Naarden.

groene-stroom-naarden

Een energieneutrale woning in Naarden rond juni 2024

Middels deze webpagina check je alle informatie over groene stroom Naarden. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Naarden wordt steeds populairder. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw maatschappij. Alleen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Remeha, Intergas of Vaillant) verboden. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Naarden is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De investering schommelt tussen €3000 en €7100. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Warns afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke organisaties als Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Naarden aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je lopende contract opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Naarden een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer mensen die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten vind je bijgaand veel gekozen pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker ontdek je rap welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Naarden vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektra en gas.