Loading...

Groene stroom Zennewijnen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zennewijnen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Zennewijnen en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zennewijnen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zennewijnen vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Zennewijnen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk direct Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, biomassa, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, aardolie, steenkool (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Naarden vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Zennewijnen

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tiel.

groene-stroom-zennewijnen

Een energieneutrale woning in Zennewijnen rond december 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je alle info over groene stroom Zennewijnen. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zennewijnen wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Echter, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Atag, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zennewijnen is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €4300 t/m €6000. Mede door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Heeg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Engie, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Zennewijnen voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie bestaande contract annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zennewijnen sterk verlaagd dan jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker zie je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Zennewijnen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.