Loading...

Groene stroom Badhoevedorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Badhoevedorp vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Badhoevedorp en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Badhoevedorp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Badhoevedorp vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Badhoevedorp vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: voordelig tarief Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, waterkracht, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oosterleek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Badhoevedorp

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-badhoevedorp

Een energieneutrale woning in Badhoevedorp rond mei 2024

Met deze website bekijk je nuttige info over groene stroom Badhoevedorp. Echter, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Badhoevedorp is onderwerp van gesprek. Deze woningen implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en je vriezer waterpas zetten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Desondanks, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Vaillant, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Badhoevedorp kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €4000 – €7400. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Jaarsveld afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Badhoevedorp aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jullie huidige levering ontbinden en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Badhoevedorp sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten bekijk je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker vergelijk je vlug welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Badhoevedorp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en stroom.