Loading...

Groene stroom Jaarsveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, zon, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij de groene stroom vergelijker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Jaarsveld vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Jaarsveld en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Jaarsveld

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Jaarsveld vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Jaarsveld vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woongebied in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: UnitedConsumers variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Zennewijnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Jaarsveld

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Lopik.

groene-stroom-jaarsveld

Een energieneutrale woning in Jaarsveld rond april 2024

Op basis van onze website detecteer je belangrijke details over groene stroom Jaarsveld. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jaarsveld wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en minder vaak een warm bad nemen. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij een leverancier. Intussen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Nefit) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van je appartement en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Jaarsveld is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering varieert tussen €2500 en €6800. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sexbierum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name maatschappijen zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Jaarsveld actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: het actuele levering ontbinden en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Jaarsveld aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten tref je onderstaand enkele abonnementen. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker ontdek je eenvoudig welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Jaarsveld vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.