Loading...

Groene stroom Brunssum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij de duurzame energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Brunssum vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Brunssum of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Brunssum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Brunssum vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Brunssum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract afsluiten bij Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Rijen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Brunssum

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Brunssum.

groene-stroom-brunssum

Een energieneutrale woning in Brunssum rond december 2023

D.m.v. onze website check je handige informatie over groene stroom Brunssum. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Brunssum wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “neem een waterbespaarder” en een modulerende thermostaat gebruiken. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Evengoed, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je huis en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Brunssum vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De investering varieert tussen de €2400 en €7000. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Leveroy afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Engie bieden deze service. Op basis van je postcode zie jij meteen welke groene stroom aanbieders in Brunssum aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: het actuele verbintenis annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Brunssum aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren die hierom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker vergelijk je vlug welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Brunssum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.