Loading...

Groene stroom Valkenswaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Valkenswaard vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Valkenswaard en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Valkenswaard

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Valkenswaard vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Valkenswaard vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energiebedrijf Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, wind, bio, water, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kloetinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Valkenswaard

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Valkenswaard.

groene-stroom-valkenswaard

Een energieneutrale woning in Valkenswaard rond december 2022

Middels deze pagina detecteer je bruikbare details over groene stroom Valkenswaard. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Valkenswaard zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, AWB, Atag of Intergas) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Valkenswaard kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3700 en €6000. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Drouwenerveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken zie jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Valkenswaard operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je actuele pakket ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Valkenswaard flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse contracten vind je hierna toonaangevende abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker bekijk je ogenblikkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Valkenswaard vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.