Loading...

Groene stroom Molenend Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Molenend vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Molenend en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Molenend

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Molenend vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Molenend vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enexis gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, zon, bio, bodem, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Bergambacht vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Molenend

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-molenend

Een energieneutrale woning in Molenend rond december 2022

Met deze pagina detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Molenend. Echter, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Molenend wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “meer truien en dekens gebruiken” en niet een te grote pan gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Vaillant, Atag, Nefit, AWB of Intergas) verbannen. De welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Molenend vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Verder verminder jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3200 tot +/- €6400. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Valkenswaard afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Molenend actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige contract beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Molenend sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer families die daarom switchen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten bekijk je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check detecteer je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Molenend vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.