Loading...

Groene stroom De Heurne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, wind, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in De Heurne vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in De Heurne of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in De Heurne

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Heurne vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in De Heurne vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Santpoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie De Heurne

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Aalten.

groene-stroom-de-heurne

Een energieneutrale woning in De Heurne rond december 2022

Middels deze website ontdek je alle uitleg over groene stroom De Heurne. Echter, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Heurne wordt steeds populairder. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere een afwasteil gebruiken” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Daartegenover, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Vaillant, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in De Heurne is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen de €3800 en €6500. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Molenend afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Engie, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in De Heurne beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: je lopende verbintenis annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie De Heurne een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check check je zonder problemen welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen De Heurne vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.