Loading...

Groene stroom Herkingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, wind, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in maart 2023. Vele malen schoner dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Herkingen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Herkingen of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Herkingen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Herkingen vergelijken (maart 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Herkingen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Powerpeers contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, zon, bodem, aarde, water zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Vind alles uit over groene energie Westknollendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Herkingen

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-herkingen

Een energieneutrale woning in Herkingen rond maart 2023

Door middel van deze website detecteer je belangrijke details over groene stroom Herkingen. Interessant, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Herkingen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je energieleverancier. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Remeha) verbannen. De huidige hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Herkingen kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Tevens beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €4000 – €7900. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Rien afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders zoals Powerpeers, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens lees je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Herkingen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Herkingen een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families die daarom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen bekijk je hierna enkele energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check vind je meteen welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Herkingen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.