Loading...

Groene stroom Rien Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Rien vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Rien en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Rien

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rien vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie duurder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Rien vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (grijze stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Gendt vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Rien

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-rien

Een energieneutrale woning in Rien rond september 2022

Met onze website bekijk je handige informatie over groene stroom Rien. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een beperkte of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rien wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere wassen op 30 graden” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Alleen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas) verboden. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en douchewater. Het systeem kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rien vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. De prijs varieert tussen de €4300 t/m €7500. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Baarlo afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke partijen als Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie je rap welke groene stroom aanbieders in Rien operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: het actuele abonnement ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Rien aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten tref je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je eenvoudig welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Rien vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.