Loading...

Groene stroom Baarlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, biomassa, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Baarlo vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Baarlo en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Baarlo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Baarlo vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je alle groene maatschappijen. Is groene energie duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Baarlo vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, bodem, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Oosterbierum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Baarlo

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-baarlo

Een energieneutrale woning in Baarlo rond september 2022

Door middel van onze website lees je belangrijke uitleg over groene stroom Baarlo. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Baarlo is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Intergas, AWB of Nefit) verbannen. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Baarlo is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €3100 en €7200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ingber afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers als Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Baarlo actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: het actuele levering stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Baarlo flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten tref je onderstaand veel gekozen contracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker check je vlug welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Baarlo vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.