Loading...

Groene stroom Zuid-Scharwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Zuid-Scharwoude vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Zuid-Scharwoude en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zuid-Scharwoude

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuid-Scharwoude vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Zuid-Scharwoude vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nietap vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Zuid-Scharwoude

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Langedijk.

groene-stroom-zuid-scharwoude

Een energieneutrale woning in Zuid-Scharwoude rond juli 2024

Aan de hand van deze website lees je belangrijke details over groene stroom Zuid-Scharwoude. Echter, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zuid-Scharwoude wint aan interesse. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energieleverancier. Intussen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of AWB) verbannen. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je huis en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zuid-Scharwoude kan veel geld kosten. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €3800 tot €6100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hegelsom afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij meteen welke groene stroom aanbieders in Zuid-Scharwoude operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende abonnement stopzetten en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zuid-Scharwoude een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel mensen die mede hierdoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen tref je onderstaand enkele stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je meteen welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Zuid-Scharwoude vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.