Loading...

Groene stroom Wijnandsrade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wijnandsrade vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wijnandsrade en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wijnandsrade

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijnandsrade vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Direct groene stroom in Wijnandsrade vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnement bij Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, wind, water, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Mariënberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Wijnandsrade

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Nuth.

groene-stroom-wijnandsrade

Een energieneutrale woning in Wijnandsrade rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Wijnandsrade. Maar, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wijnandsrade wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere nemen van ledverlichting” en de gevels isoleren. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energieleverancier. Intussen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Nefit, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wijnandsrade is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen €2900 t/m €6800. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Gouda afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Pure Energie, Engie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot jij rap welke groene stroom aanbieders in Wijnandsrade operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande abonnement annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Wijnandsrade aantrekkelijker dan de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je gemakkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wijnandsrade vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.