Loading...

Groene stroom Mariënberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Mariënberg vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Mariënberg of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Mariënberg

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Mariënberg vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Mariënberg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Noordelijk Lokaal Duurzaam stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, zon, wind, aarde, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Biggekerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Mariënberg

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-marienberg

Een energieneutrale woning in Mariënberg rond december 2022

Middels deze pagina vergelijk je alle details over groene stroom Mariënberg. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mariënberg is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en een hr-ketel gebruiken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie leverancier. Intussen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, Atag, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Mariënberg is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen €4500 tot +/- €6300. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Venhuizen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode achterhaal je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Mariënberg operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je actuele levering opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Mariënberg sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor deze vorm van schone energie. Dankzij onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten ontdek je hieronder enkele stroompakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check achterhaal je gemakkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Mariënberg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.