Loading...

Groene stroom Westerhaar-Vriezenveensewijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant duurzamer dan grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Westerhaar-Vriezenveensewijk en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: verbruik Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, windenergie, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Luinjeberd vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Westerhaar-Vriezenveensewijk

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Twenterand.

groene-stroom-westerhaar-vriezenveensewijk

Een energieneutrale woning in Westerhaar-Vriezenveensewijk rond november 2023

D.m.v. deze website ontdek je uitgebreide info over groene stroom Westerhaar-Vriezenveensewijk. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westerhaar-Vriezenveensewijk wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere nemen van ledverlichting” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energiemaatschappij. Alleen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Atag, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westerhaar-Vriezenveensewijk vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De prijs schommelt tussen €4100 en €6700. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Geijsteren afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Westerhaar-Vriezenveensewijk operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Westerhaar-Vriezenveensewijk aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten ontdek je in het overzicht hieronder enkele pakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker achterhaal je à la minute welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.