Loading...

Groene stroom Wehl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wehl vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wehl of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wehl

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wehl vergelijken (april 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Wehl vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: maandelijkse kosten Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Lisse vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wehl

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Doetinchem.

groene-stroom-wehl

Een energieneutrale woning in Wehl rond april 2024

Op basis van deze website vind je praktische info over groene stroom Wehl. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wehl is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en niet een te grote koelkast kopen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Evengoed, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Atag, Remeha, Vaillant of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wehl is prijzig. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €3800 tot +/- €7200. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Gaastmeer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Wehl voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Wehl een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel mensen op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker ontdek je simpelweg welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Wehl vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.