Loading...

Groene stroom Lisse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door de duurzame energie checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Lisse vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Lisse of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lisse

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Lisse vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Lisse vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Enexis actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Barsingerhorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Lisse

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Lisse.

groene-stroom-lisse

Een energieneutrale woning in Lisse rond december 2023

D.m.v. deze pagina lees je bruikbare info over groene stroom Lisse. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lisse zien we steeds meer. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De elektra consumptie verminderen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Evenwel, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, AWB, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw huis en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Lisse kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarbij verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4000 tot +/- €7900. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Tull en ’t Waal afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties als Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie focussen hierop. Via jullie adresgegevens achterhaal je vlug welke groene stroom aanbieders in Lisse operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je lopende levering annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Lisse aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten op basis daarvan overstappen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen tref je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker achterhaal je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Lisse vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.