Loading...

Groene stroom Vlagtwedde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Vlagtwedde vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Vlagtwedde en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vlagtwedde

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vlagtwedde vergelijken (september 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Vlagtwedde vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie-aanbieder Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Kwadendamme vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Vlagtwedde

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Vlagtwedde.

groene-stroom-vlagtwedde

Een energieneutrale woning in Vlagtwedde rond september 2023

Middels deze website check je handige informatie over groene stroom Vlagtwedde. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vlagtwedde zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Intergas of Atag) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Vlagtwedde kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen de €4300 tot +/- €7600. Dankzij de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Egmond aan Zee afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers zoals Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Vlagtwedde actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie huidige verbintenis ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Vlagtwedde flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel klanten op basis daarvan neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende contracten bekijk je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Vlagtwedde vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.