Loading...

Groene stroom Veendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in maart 2023. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Door de groene stroom vergelijker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Veendam vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Veendam en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Veendam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Veendam vergelijken (maart 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna bekijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Veendam vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energiebedrijf Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als water, bodem, bio, wind, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kockengen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Veendam

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Veendam.

groene-stroom-veendam

Een energieneutrale woning in Veendam rond maart 2023

Met behulp van deze pagina vergelijk je uitgebreide informatie over groene stroom Veendam. Echter, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Veendam wordt steeds populairder. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en radiatorfolie gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Desondanks, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Atag, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Veendam is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. Het tarief varieert tussen €3000 tot +/- €7200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Eagum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Met name organisaties zoals Powerpeers, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie je nu welke groene stroom aanbieders in Veendam actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: je lopende pakket annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Veendam fors lager dan de beginperiode. We zien meer en meer mensen die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten ontdek je hierna veel gekozen energiepakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check check je rap welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Veendam vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.