Loading...

Groene stroom Eagum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2021. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Eagum vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Eagum en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Eagum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eagum vergelijken (juli 2021)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Eagum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom en gas van Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als aarde, bodem, zon, water, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, aardgas, petroleum (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Lees nu verder over groene energie Spanga vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Eagum

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-eagum

Een energieneutrale woning in Eagum rond juli 2021

Met behulp van onze website vind je bruikbare informatie over groene stroom Eagum. Echter, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eagum wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je energieleverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Eagum kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €4100 – €7500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Nederasselt afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Eagum aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je lopende verbintenis ontbinden en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Eagum flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare abonnementen tref je hierna veel gekozen stroomcontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker achterhaal je snel welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Eagum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.