Loading...

Groene stroom Tholen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, duurzame bronnen zoals wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene energie check kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Tholen vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Tholen en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Tholen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tholen vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Tholen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, zon, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie IJzendoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Tholen

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tholen.

groene-stroom-tholen

Een energieneutrale woning in Tholen rond mei 2024

Met behulp van deze pagina ontdek je belangrijke details over groene stroom Tholen. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tholen is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” hr-ketel (Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Atag) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je huis en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Tholen is prijzig. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2300 – €6400. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Den Dolder afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen als Eneco, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Tholen voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: jullie actuele verbintenis beëindigen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Tholen flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vergelijk je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker ontdek je nu welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Tholen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.