Loading...

Groene stroom Stadskanaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, zon, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kun je direct alle groene energieleveranciers in Stadskanaal vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Stadskanaal en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Stadskanaal

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stadskanaal vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vind je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Stadskanaal vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, aardwarmte, waterkracht, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Hilversum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Stadskanaal

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Stadskanaal.

groene-stroom-stadskanaal

Een energieneutrale woning in Stadskanaal rond juni 2024

Middels deze website bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Stadskanaal. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stadskanaal wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. O.a. “nemen van ledverlichting” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Stadskanaal is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De kostprijs ligt in de range tussen de €4300 – €6700. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Cadzand afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Stadskanaal operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je lopende levering stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Stadskanaal fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten tref je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check ontdek je snel welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Stadskanaal vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.