Loading...

Groene stroom Cadzand Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Cadzand vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Cadzand of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Cadzand

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Cadzand vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je de meest relevante groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Cadzand vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per woongebied in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, zon, water, wind, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Roosendaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Cadzand

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-cadzand

Een energieneutrale woning in Cadzand rond juli 2024

Met behulp van deze website bekijk je praktische details over groene stroom Cadzand. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Cadzand is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Cadzand is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief ligt tussen de €4100 en €7000. Via de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Lisse afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral partijen zoals Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice focussen hierop. Door je postcode in te vullen detecteer je à la minute welke groene stroom aanbieders in Cadzand aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige abonnement opzeggen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Cadzand aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel klanten die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten tref je hieronder veel gekozen abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Cadzand vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.