Loading...

Groene stroom Spanbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Spanbroek vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Spanbroek en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Spanbroek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Spanbroek vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Spanbroek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: aanbiedingen van UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, bio, water, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Heukelom vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Spanbroek

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Opmeer.

groene-stroom-spanbroek

Een energieneutrale woning in Spanbroek rond september 2022

Aan de hand van deze website bekijk je handige uitleg over groene stroom Spanbroek. Maar, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Spanbroek zien we steeds meer. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere zet elektrische apparaten helemaal uit” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij je maatschappij. Aan de andere kant, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Atag, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Spanbroek is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €2600 tot +/- €7900. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Buitenkaag afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers als Powerpeers, Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Spanbroek beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: jullie actuele contract annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Spanbroek flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel families op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vergelijk je zonder problemen welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Spanbroek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.