Loading...

Groene stroom Sloten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Sloten vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Sloten of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Sloten

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sloten vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je alle groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Sloten vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: aanbiedingen van E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bodem, bio, wind, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hemelum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Sloten

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-sloten

Een energieneutrale woning in Sloten rond juni 2024

Op basis van deze webpagina bekijk je nuttige details over groene stroom Sloten. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sloten zien we steeds meer. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij een aanbieder. Maar, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Sloten kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Tevens verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs ligt in de range tussen de €3600 en €7100. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Broekhuizen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist leveranciers zoals Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken ontdek je nu welke groene stroom aanbieders in Sloten operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je huidige verbintenis annulerenen natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Sloten flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten tref je hierna veel gekozen pakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je spoedig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Sloten vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.