Loading...

Groene stroom Hemelum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieubewuste, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Hemelum vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hemelum en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hemelum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hemelum vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Hemelum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Fenor contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bio, aarde, water, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Hemelum

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-hemelum

Een energieneutrale woning in Hemelum rond december 2022

Middels deze pagina vergelijk je praktische toelichting op groene stroom Hemelum. Alleen, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hemelum wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “een afwasteil gebruiken” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Intussen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, AWB, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hemelum vergt een hele investering. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Daarbij verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. De kostprijs schommelt tussen €3900 tot €7700. Via de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Rha afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties als Eneco, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hemelum operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je bestaande levering annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Hemelum fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten ontdek je hieronder toonaangevende energiepakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check check je onmiddellijk welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Hemelum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.