Loading...

Groene stroom Slappeterp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, zon, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Slappeterp vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Slappeterp en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Slappeterp

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Slappeterp vergelijken (april 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Slappeterp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie via RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, water, zon, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Helden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Slappeterp

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-slappeterp

Een energieneutrale woning in Slappeterp rond april 2024

Middels deze webpagina vind je bruikbare info over groene stroom Slappeterp. Maar, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Slappeterp zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Evenwel, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Intergas, Remeha of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Slappeterp is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De kostprijs varieert tussen €3600 – €7500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Breukelen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Van de Bron, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Slappeterp voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je actuele abonnement ontbinden en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Slappeterp aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen bekijk je hierna veel gekozen stroompakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vergelijk je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Slappeterp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.