Loading...

Groene stroom Sint Pancras Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Sint Pancras vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Sint Pancras of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Sint Pancras

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Pancras vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Sint Pancras vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie via Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, water, bodem, aarde, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Heijenrath vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Sint Pancras

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Langedijk.

groene-stroom-sint-pancras

Een energieneutrale woning in Sint Pancras rond april 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Sint Pancras. Echter, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Pancras wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “led-lampen gebruiken” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Daarentegen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Sint Pancras is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3500 – €7700. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Boxtel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist leveranciers zoals Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Sint Pancras aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: het actuele verbintenis opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Sint Pancras sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel families die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten vind je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check achterhaal je meteen welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Sint Pancras vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.