Loading...

Groene stroom Boxtel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door onze groene energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Boxtel vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Boxtel en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Boxtel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Boxtel vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Boxtel vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, bodem, water, bio, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Rasquert vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Boxtel

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Boxtel.

groene-stroom-boxtel

Een energieneutrale woning in Boxtel rond september 2022

Met behulp van deze webpagina lees je belangrijke details over groene stroom Boxtel. Interessant, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Boxtel is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en geen tweede koelkast gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Daartegenover, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Atag, AWB, Remeha of Nefit) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Boxtel is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De investering schommelt tussen €2600 tot +/- €6300. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Leek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode spot jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Boxtel voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Boxtel fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten tref je hierna toonaangevende stroomcontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vind je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Boxtel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.