Loading...

Groene stroom Saaksum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze energie dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Saaksum vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Saaksum of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Saaksum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Saaksum vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap detecteer je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Saaksum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: prijzen vergelijken van Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, biomassa, aardwarmte, windenergie, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, kolen (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Gulpen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Saaksum

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-saaksum

Een energieneutrale woning in Saaksum rond september 2022

Aan de hand van deze webpagina ontdek je belangrijke uitleg over groene stroom Saaksum. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Saaksum is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “neem een waterbespaarder” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Intergas, Vaillant of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie appartement en water om te gebruiken. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Saaksum kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De prijs schommelt tussen €3600 en €7500. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Bentelo afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Saaksum operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Saaksum fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten vergelijk je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker detecteer je rap welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Saaksum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor elektriciteit en gas.